Taylor heeft dominantie Van Gerwen nooit kunnen accepteren: 'Daarom denk ik dat hij mij zo vaak in z'n verhaal betrekt'

Phil Taylor heeft het nooit kunnen verkroppen dat Michael van Gerwen de status van beste darter ter wereld van hem heeft overgenomen. Dat stelt Mighty Mike in gesprek met Dartsnieuws.

De 59-jarige Engelsman zei bijvoorbeeld dat hij verwacht dat Peter Wright op termijn de nummer-één-positie op de wereldranglijst gaat overnemen van Van Gerwen. Laatstgenoemde reageerde op zijn beurt weer dat de 16-voudig wereldkampioen enkel zulke uitspraken doet om in de publiciteit te blijven.

Dat werd vervolgens weer ontkent door The Power, die stelde dat Van Gerwen hem gewoon mist. “Ik denk niet dat Michael mij ooit uit zijn hoofd zal krijgen. Ik denk dat hij me mist, want het is niet hetzelfde zonder mij'', liet de 16-voudig wereldkampioen optekenen.

Volgens Van Gerwen is daar geen sprake van en vindt hij dat Taylor de situatie probeert om te draaien. ''Als je er eerlijk naar kijkt, dan zeg ik vrijwel nooit iets over Phil Taylor en hij wel over mij'', zegt hij tegen Dartsnieuws. De nummer één van de wereld heeft daar echter geen moeite mee.

''Hij moet doen wat hij zelf wil. Ik denk dat het hem wringt dat hij niet meer actief is. Phil kan zijn kwaliteiten niet meer laten zien omdat hij simpelweg te oud is geworden. Dat is jammer, maar zo gaat het nou eenmaal in het leven.''

De 31-jarige Vlijmenaar vermoedt dat Taylor zulke uitspraken blijft doen omdat hij niet kan verkroppen dat Van Gerwen het stokje van hem heeft overgenomen. ''Daarom denk ik dat hij mij zo vaak in z'n verhaal betrekt. Dat mag en vind ik wel leuk om te horen. Dan heb ik in ieder geval toch iets teweeggebracht. Ik heb liever dat ze over mij praten dan dat ze niet over mij praten.''

Taylor heeft dominantie Van Gerwen nooit kunnen accepteren: 'Daarom denk ik dat hij mij zo vaak in z'n verhaal betrekt'
Foto: Lawrence Lustig/PDC
Lees meer over:
PDC Phil Taylor

Plaats reactie

666

0 reacties