Taylor maakt zich zorgen om voormalig pupil Lewis: ''Het kan je uitputten als je dingen aan je hoofd hebt''

Het (voorlopige) afscheid van Adrian Lewis van het dartscircuit kwam voor velen als een verrassing. Ook dartslegende Phil Taylor keek raar op van de mededeling van zijn voormalig pupil.

Lewis maakte zijn eerste stappen in de dartswereld aan de zijde van zijn stadsgenoot Taylor. Het duurde niet lang voordat 'Jackpot' zelf grote prijzen begon te winnen en in 2011 en 2012 werd Lewis zelfs wereldkampioen.

Op een paar kwartfinales bij de Masters en de World Matchplay na, is Lewis echter al een half decennium bijna geen factor meer bij televisietoernooien. Voormalig dartscollega Taylor heeft zijn bezorgdheid over zijn voormalig pupil uitgesproken in de Engelse media.

"Sommige spelers hebben me vragen gesteld over Aidy en waarom hij uit het circuit is gestapt. Ik ben niets wijzer geworden en ik hoop natuurlijk dat het goed met hem gaat'', zo luidde de eerste reactie van de 16-voudig wereldkampioen.

"Ik weet dat de gezondheid van [zijn vrouw] Sarah de afgelopen maanden niet optimaal was en als hij het darten opzij zet omdat zijn gezin op de eerste plaats komt, dan is dat goed van hem. Een pauze zou hem goed kunnen doen, want het schema is meedogenloos. Het circuit is zo zwaar. Al het reizen en de hotels zijn duur als je geen noemenswaardig prijzengeld wint. Het kan je uitputten en als je dingen aan je hoofd hebt, of op de achtergrond thuis, kan het mentaal zijn tol eisen.

Taylor hoopt Lewis in de toekomst weer te zien schitteren op het circuit. ''Ik zou Aidy graag weer op zijn best zien, want als hij op de top van zijn kunnen is, is hij nog steeds een topspeler die veel te bieden heeft. Maar je moet op dat podium wel de juiste mentaliteit hebben. Ik maak me zorgen om hem, maar ik hoop dat hij alles wat hem van de vloertoernooien en het podium weghoudt, te boven komt," voegde Taylor eraan toe. "Er zijn niet veel mensen die twee wereldtitels hebben gewonnen. Hij is nog jong genoeg en goed genoeg om er nog een te winnen."

Lees meer over:
PDC Phil Taylor Adrian Lewis

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties