Taylor of Van Gerwen: statistieken bewijzen dat discussie wie nu de beste aller tijden is onbeslist blijft

Phil Taylor of Michael van Gerwen, wie is nu de beste speler aller tijden. Christopher Kempf, die voor de PDC allerlei data en statistieken bijhoudt heeft een analyse gemaakt van hun prestaties op het piekmoment van hun carrières.

De prestaties van Michael van Gerwen en Phil Taylor vergelijken is altijd al een moeilijke opdracht geweest, omdat ze slechts kortstondig in hetzelfde tijdperk actief waren. Daarom heeft Kempf de prestaties geanalyseerd van hun beste periode. Voor Taylor was dat in tv-toernooien tussen 2009 en 2011. Wat Van Gerwen betreft gaat het over tv-toernooien tussen 2015 en 2017.

Uit de statistieken (hieronder kan je dit uitgebreid bekijken) is het moeilijk om op te maken wie nu de beste aller tijden is. Hun algemeen gemiddelde verschilt amper. Het dubbelpercentage van Taylor ligt net wat hoger, maar het scorend vermogen van Van Gerwen is dan weer iets beter.

Rivaliteit

Kempf constateert dan ook dat mocht Taylor zes jaar later geboren zijn of Van Gerwen zes jaar vroeger, we jarenlang hadden kunnen genieten van een ongeëvenaarde rivaliteit en enorm hoogstaande duels tussen beide protagonisten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties