Taylor reageert op verlies nummer-één-positie Van Gerwen: 'Mensen zijn niet meer bang voor hem' | Dartsnieuws.com

Taylor reageert op verlies nummer-één-positie Van Gerwen: 'Mensen zijn niet meer bang voor hem'

De afgenomen dominante rol van Michael van Gerwen op het PDC-circuit is volgens dartslegende Phil Taylor te feiten aan de stijging van het niveau bij zijn concurrenten.

Van de elf televisietoernooien in het afgelopen seizoen won Van Gerwen er slechts twee, zijn laagste aantal sinds 2013. Tijdens het WK Darts werd de 31-jarige Brabander in de kwartfinales uitgeschakeld door Dave Chisnall, die verrassend met 5-0 won van Mighty Mike.

Als gevolg van dit verlies raakte Van Gerwen ook de nummer-één-positie op de wereldranglijst kwijt aan Gerwyn Price. Taylor denkt dat nu moet blijken of Van Gerwen mentaal sterk genoeg is om eerste plaats weer terug te veroveren.

''Mensen zijn niet meer bang voor hem'', zegt de 16-voudig wereldkampioen in gesprek met de PDC. ''Met zijn talenten heeft hij een norm gezet, maar tegenstanders zijn nu ook op dat niveau gekomen.''

''Als hij negen- of 10-darters gooit, kan hij dit soort legs terug verwachten. Het hangt er nu vanaf of Michael mentaal sterk genoeg is en met de druk kan omgaan. Hij wordt ouder en heeft verantwoordelijkheden. Michael heeft immers kinderen thuis en dat zorgt voor afleiding. Het is helemaal aan hem.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties