Thornton is nog niet versleten: 'Het verlies van mijn Tour Card was de schop onder mijn kont die ik nodig had' | Dartsnieuws.com

Thornton is nog niet versleten: 'Het verlies van mijn Tour Card was de schop onder mijn kont die ik nodig had'

Robert Thornton verloor eind vorig jaar zijn Tour Card. Op de voorbije Summer Series in het Duitse Niedernhausen liet 'The Thorn echter zien dat hij nog niet versleten is.

Thornton verdiende zo'n 6500 pond op de voorbije Super Series, bereikte op één van de toernooien de halve finales en won van onder meer Nathan Aspinall, Michael Smith en Daryl Gurney.

"Er zit nog leven in deze oude hond", aldus de tweevoudig PDC-majorwinnaar in gesprek met Oche180. "Ik kreeg een kans en die heb ik gepakt. Ik had 48 uur voor aanvang van de Super Series bericht gekregen dat ik mocht meedoen. Ik was in Portsmouth aan het spelen in de Modus online competitie. Dus mijn vrouw moest mijn paspoort opsturen zodat ik kon reizen. Uiteindelijk liep het fantastisch, al mijn winnende gemiddelden lagen tussen 96 en 106.".

Schop onder de kont

Het jaar begon nochtans slecht voor de 53-jarige Schot, die er op Q-School niet in slaagde om een nieuwe Tour Card te veroveren. "Ik ben één van die mensen die gelooft dat alles gebeurt met een reden. Het verlies van mijn Tour Card heeft me waarschijnlijk de schop onder mijn kont gegeven die ik nodig had. Het heeft me de reden gegeven om terug te vechten. Ik heb altijd beter gespeeld als ik in de problemen zat. Ik heb weer het vuur in mijn buik, ik ging erheen om ervan te genieten en dat deed ik ook. Dat ik Aspinall wist te verslaan, die bovenaan staat in de Premier League, was een boost voor me. Het is goed voor mijn vertrouwen en ik kan niet wachten om het nog een keer te proberen, hopelijk op de volgende Players Championships", besluit Thornton.

Lees meer over:
PDC Robert Thornton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties