THROWBACK VIDEO: Bristow wint vijfde wereldtitel na whitewash in finale

Januari was doorgaans de maand waarin het wereldkampioenschap van de BDO werd gespeeld. Door de ondergang van deze bond wordt dit toernooi dit jaar niet meer gespeeld. Daarom blikken we deze maand terug op enkele finales uit het verleden.

Deze keer aandacht voor de editie van 1986, waarin Eric Bristow voor de vijfde keer in zeven jaar en voor het derde opeenvolgende jaar de wereldtitel pakte.

Net als in 1984 werd Bristow amper bedreigd op weg naar de wereldtitel. Alan Evans (3-1), Malcolm Davies (3-0) en Peter Locke (4-0) werden gemakkelijk verslagen. Daarna bood Alan Glazier wel fel verzet in de halve eindstrijd, maar ging met 5-3 onderuit tegen de Londenaar.

In de finale stond The Crafty Cockney net als twee jaar daarvoor tegenover Dave Whitcombe. Toen werd 7-1, nu was het format korter maar verloor Bristow geen set. Het werd 6-0 in sets voor de Engelsman,.

Lees meer over:
PDC Lakeside Eric Bristow

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties