THROWBACK VIDEO: Nicholson zwaait Taylor uit na sensationele zege op UK Open

Aankomende vrijdag begint de negentiende editie van de UK Open. Tot aan de start van de FA Cup of Darts blikt Dartsnieuws terug op bijzondere momenten in de geschiedenis van dit toernooi.

Ditmaal aandacht voor Paul Nicholson, die in de periode 2010-11 zijn hoogtijdagen beleefde. In 2010, toen 'The Asset' de Players Championship Finals wist te winnen, toonde hij zich al te sterk voor Taylor. Een jaar later tijdens de UK Open 2011 stonden de twee weer tegenover elkaar.

In deze partij pakte de Australiër een 7-3 voorsprong, maar Taylor wist terug te komen tot 8-8. Een beslissende leg moest bepalen welke speler doorging naar de kwartfinales van de UK Open.

Beide spelers oogden erg nerveus in de legdecider. Zo wierp 'The Power' zelfs een 43- en 45-score. Nicholson bleef het koelbloedigst en pakte via dubbel 8 de winst. Uiteindelijk bleek dit één van de laatste grote zeges van 'The Asset' in zijn carrière.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties