Toch geen Q-School voor Zuid-Afrikaanse WK-deelnemer Carolissen

Cameron Carolissen was na het WK Darts in het Verenigd Koninkrijk gebleven om deel te nemen aan de Q-School, maar is nu alsnog teruggekeerd naar zijn thuisland Zuid-Afrika.

De Q-School had oorspronkelijk moeten plaatsvinden in januari, maar is verplaatst naar februari. Door hoge besmettingscijfers in het Verenigd Koninkrijk is het echter onzeker of de Q-School in februari wel doorgang kan vinden. Daardoor heeft Carolissen besloten om zijn spullen te pakken.

''Ik ben weer terug in Kaapstad. De reden voor mijn terugkeer zijn de hoge corona-cijfers in het Verenigd Koninkrijk. Het risico om daar te blijven was te groot en doorgang van de Q-School blijft een gok'', schrijft de Zuid-Afrikaanse darter op zijn Facebook.

Carolissen wil in 2022 alsnog meedoen aan de Q-School. ''Ik ga dit nu verwerken en daarna goed trainen om in 2022 terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk. Nu ik even aan het grote werk heb geroken, ga ik nog meer trainingsuren maken om op honderd procent terug te komen.''

De Zuid-Afrikaan kreeg tijdens het WK Darts nog een bye in de eerste ronde, doordat tegenstander Martijn Kleermaker positief was getest op corona. Daarna verloor hij in de tweede ronde van Danny Noppert.

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties