UITLEG Q-School 2020: Zo kom je aan een PDC Tour Card...

Van 16 tot en met 19 januari worden de Europese en Britse Q-School georganiseerd. Verdeeld over de beide locaties liggen 31 nieuwe PDC Tour Cards klaar voor de PDC seizoenen 2020-21.

Er liggen elf Tour Cards klaar op de Europese Q-School in Sindelfingen. De Britse Q-School in Wigan krijgt er dus twintig. Het aantal Tour Cards per locatie is bepaald op basis van het aantal inschrijvingen.

Directe Tour Cards

Van de 31 beschikbare Tour Cards, worden er twaalf direct uitgekeerd. Op zowel de Britse als de Europese Q-School worden vier speeldagen afgewerkt. Acht directe kaarten worden op de Britse Q-School vergeven, viermaal naar de twee finalisten van de vier toernooien. De Europese Q-School moet het doen met vier directe kaarten. Hier krijgen enkel de vier winnaars een PDC Tour Card.

Tour Cards via Q-School Order of Merit

De overige negentien Tour Cards zijn te verdienen via de Q-School Order of Merit. Op beide evenementen zijn per overwinning (voorrondes niet meegerekend, red.) punten te verdienen.

Met meerdere constante resultaten kunnen spelers op deze manier alsnog aan een Tour Card komen, zonder dagsucces te boeken. Tijdens de Europese Q-School zijn er zeven Tour Cards beschikbaar via de ranking, dit zijn er twaalf bij de Britse versie.

Wat kan je met een Tour Card?

De spelers die in het bezit zijn van een Tour Card, kunnen aan de Pro Tour-toernooien meedoen. Dit zijn komend seizoen dertig Players Championship-toernooien. Daarnaast mag je meedoen aan de kwalificatietoernooien voor de Euro Tour-evenementen, de qualifiers voor de Grand Slam of Darts en World Series of Darts Finals en het allerlaatste WK-kwalificatietoernooi.

Kan je zonder Tour Card nog op het PDC-circuit spelen?

Speciaal voor spelers die een Tour Card zijn misgelopen, is de PDC Challenge Tour opgezet. Dat zijn 24 toernooien, met telkens een hoofdprijs van 2000 pond. Met goede resultaten op de Challenge Tour zijn overigens ook reserveplekken te bemachtigen voor de Pro Tour-toernooien.

UITLEG Q-School 2020: Zo kom je aan een PDC Tour Card...
Foto: PDC
Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties