Van Barneveld bij rentree op UK Open direct uitgeschakeld

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om zijn rentree op een televisietoernooi op te luisteren met een overwinning. Barney werd op de UK Open in de tweede ronde uitgeschakeld door Alan Soutar.

Voor beide spelers was het hun eerste wedstrijd, nadat ze allebei een bye hadden in de eerste ronde. Van Barneveld maakte zijn eerste opwachting op een televisietoernooi sinds zijn nederlaag tegen Darin Young op het WK Darts van 2020.

De 53-jarige Hagenaar begon wat onwennig aan de wedstrijd en dat resulteerde meteen in een 2-0 achterstand. Barney gooide vervolgens 107 uit om de achterstand te halveren, maar was daarna niet binnen achttien pijlen uit. Soutar kwam op 3-1, alvorens Van Barneveld goed in de wedstrijd leek te komen met een 152 finish en een 11-darter.

Het bleek een opleving te zijn, want daarna haperde de motor weer. De vijfvoudig wereldkampioen verzuimde 4-4 te maken in de achtste leg en zag Soutar met een 19-darter een 5-3 voorsprong pakken. Die tik kwam Barney niet meer te boven en de winst ging met 6-3 naar zijn Schotse tegenstander.

Soutar is momenteel bezig aan een ijzersterke beginperiode bij de PDC. Hij won in februari zijn Tour Card en wist tijdens de Super Series afgelopen weekend van onder meer Adrian Lewis, Peter Wright, Nathan Aspinall en Dave Chisnall te winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties