Van Barneveld houdt zicht op knockout-fase Grand Slam of Darts na whitewash in tweede groepswedstrijd

Raymond van Barneveld heeft gedaan wat hij moest doen in zijn tweede groepswedstrijd op de Grand Slam of Darts. De zwakke broeder in zijn poule Joe Davis werd met 5-0 verslagen.

Na zijn 5-4 nederlaag tegen Michael Smith moest Van Barneveld zijn tweede duel winnen om het bereiken van de knockout-fase in eigen hand te houden.

Na vier missers op de dubbels in de eerste leg dreigde Barney nog wel op een vroege achterstand te komen, maar Davis miste zijn twee breakkansen. Van Barneveld kwam daarna via dubbel 8 alsnog op 1-0 en liep daarna eenvoudig uit naar een 5-0 zege.

Later op de avond spelen Michael Smith en Gary Anderson nog tegen elkaar. Indien Smith dit duel wint, strijden Anderson en Van Barneveld onderling om een plek in de tweede ronde. Wanneer Anderson zijn tweede groepswedstrijd weet te winnen, ligt alles nog open en kan het legsaldo dinsdagavond nog van belang worden tijdens de laatste groepswedstrijden.

Luke Humphries wist in Groep F zijn eerste punten te pakken. De Engelsman was met 5-3 te sterk voor Matt Campbell, die na twee duels nog puntloos is. In deze poule zitten verder nog Mensur Suljovic en José de Sousa, die elkaar later op de zondagavond treffen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties