Van Barneveld maakt comeback compleet op Q-School: 'Veruit het moeilijkste toernooi uit mijn carrière'

Raymond van Barneveld mag zich opmaken voor een terugkeer op het PDC-circuit. De Nederlandse vijfvoudig wereldkampioen wist op de Europese Q-School geen dagzege te boeken maar een derde plaats in de eindranglijst volstond voor een Tour Card.

Het was een zichtbaar opgeluchte Van Barneveld die na afloop zijn verhaal deed. "Ik ben heel gelukkig. Doordat ik gisteren al in mijn eerste wedstrijd onderuit ging was het vandaag nog een heel spannende dag. Bij de laatste 64 boekte ik een bijzonder belangrijke 6-4 overwinning tegen Benito van de Pas en daardoor was ik zeker om via de eindranglijst sowieso een Tour Card te veroveren. Toch had ik nog graag de dagzege gepakt, jammer genoeg liep het in de kwartfinales net mis tegen Niels Zonneveld."

Van Barneveld heeft er al een indrukwekkende carrière opzitten. "Toch was dit veruit het moeilijkste toernooi uit mijn gehele carrière, op deze prestatie ben ik echt bijzonder trots. Ik ga nu nog harder werken dan ervoor. Mijn voornaamste doel dit jaar is kwalificatie voor het WK."

Lees meer over:
PDC Raymond van Barneveld

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties