Van Barneveld na weekje vakantie zeer ontspannen in Leverkusen: ''Voelde me beter dan op vorige Euro Tours''

Raymond van Barneveld bemachtigde vrijdagavond een plek bij de laatste 32 op de European Darts Open na een zwaarbevochten zege op Krzysztof Ratajski. Na een beslissende leg werd het 6-5 voor 'Barney'.

Ratajski begon de wedstrijd met het houden van zijn eigen leg, alvorens Van Barneveld de stand met een 16-darter weer op 1-1 bracht. 'Barney' plaatste daarna een break via dubbel 5, maar raakte deze break ook meteen weer kwijt in de vierde leg. Ratajski gooide daarna 112 uit uit om op een 3-2 voorsprong te komen.

Volg de European Darts Open 2024 via onze LIVE SCORE!

De gelijkmaker kwam in de zesde leg na een 71 check-out van de Hagenaar. Ratajski kwam daarna ook weer met een goede finish, want met een 85 finish werd het 4-3 in het voordeel van de Pool. Van Barneveld trok de stand wederom gelijk, ditmaal met een 13-darter.

Beide mannen hielden daarna opnieuw hun eigen leg, waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen. Toen kwam het slippertje van Ratajski, die niet in vijf beurten uit was. Van Barneveld strafte dit genadeloos af met een 64 finish voor de winst.

''Die laatste leg was een geweldige leg. Hij miste en daarna kon ik uit'', sprak een gelukkige Van Barneveld na afloop. De volgende tegenstander wordt echter niet de minste. ''Je komt topspelers tegen en voor mij is dat morgen (zaterdag, red.) Luke Humphries.''

Van Barneveld verscheen ontspannen aan de start van het Euro Tour-toernooi in Leverkusen. ''Ik ben vorige week naar Turkije geweest voor een vakantie met mijn familie, dus ik heb een week niet geoefend. Ik voel me ontspannen en misschien voelde ik me vanavond wel beter dan op elke European Tour die ik eerder heb gespeeld.''

De 57-jarige Hagenaar is één van de zeven Nederlanders bij de laatste 32 op de European Darts Open. Ook Gian van Veen, Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Kevin Doets en Jeffrey de Graaf komen zaterdag in actie tijdens de tweede ronde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties