Van Barneveld positief getest op coronavirus na verlies op WK Darts

Nog meer tegenslag voor Raymond van Barneveld. Barney werd donderdag uitgeschakeld op het WK Darts en is een dag later positief getest op het coronavirus, waardoor hij nog niet naar huis kan.

''Helaas moet ik bekendmaken dat ik positief ben getest. Tijdens de wedstrijd (tegen Rob Cross, red.) had ik nog geen symptomen, maar na afloop van het duel realiseerde ik mij dat ik koorts begon te krijgen en moeite had met ademen'', schrijft Van Barneveld in een statement op Twitter.

Volgens de vijfvoudig wereldkampioen is dit ook de reden waarom hij besloot na afloop van zijn duel geen interview te doen met RTL 7.

''Ik heb direct mijn manager Ben de Kok gebeld en hij adviseerde om geen interviews te geven zodat mensen niet onnodig risico zouden lopen. Op dit moment heb ik koorts en enorm vermoeid. De komende dagen ga ik in quarantaine in Londen.''

Of de positieve test van Barney gevolgen heeft voor zijn tegenstander Cross is niet bekend. Van Barneveld schreef in een aanvullende tweet dat hij contact heeft opgenomen met Cross en dartsbond PDC.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties