Van Barneveld strandt bij laatste zestien op openingsdag Q-School

Raymond van Barneveld is er maandag nog niet in geslaagd een plekje in de finalefase van de Q-School te bemachtigen. Barney had een plaats bij de laatste vier nodig, maar verloor bij de laatste zestien met 6-5 van Pero Ljubic.

Van Barneveld brak zijn tegenstander in de derde leg met een 104 finish, maar leverde deze break daarna meteen in. De Nederlander werd vervolgens opnieuw gebroken in de achtste leg na een 12-darter van Ljubic. Van Barneveld kwam terug tot 5-5, maar moest in de beslissende leg alsnog zijn meerdere erkennen in zijn Kroatische tegenstander.

De 53-jarige Hagenaar heeft dinsdag en woensdag nog twee kansen in de eerste fase van de Q-School. Ook op deze dagen heeft Van Barneveld een halvefinaleplaats nodig. Na woensdag mogen ook de 43 beste spelers van deze drie dagen door naar de finalefase. Voor dat klassement heeft Barney maandag in ieder geval al goede zaken gedaan met twee punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties