Van Barneveld toont veerkracht, maar verliest halve finale op Grand Slam of Darts

Het optreden van Raymond van Barneveld op de Grand Slam of Darts is ten einde gekomen. 'Barney' moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in Michael Smith (16-12), maar kan met opgeheven hoofd huiswaarts keren.

Van Barneveld moest net als in zijn kwartfinale tegen Gerwyn Price (16-13) meteen aan een inhaalrace beginnen. Smith schoot uit de startblokken met een 10-darter en een 12-darter, maar kon daarna met drie matige legs uitlopen naar een 5-0 voorsprong.

Maar langzaam vocht Van Barneveld zich terug in de wedstrijd. Dankzij een 13-darter en een 76 finish werd de achterstand verkleind naar 2-5 en bij het ingaan van de tweede pauze was de stand teruggebracht tot 4-6.

Nadat Smith in de vijftiende leg drie kansen op 9-6 miste, kon Van Barneveld ook zijn laatste break achterstand ongedaan maken en aansluiten tot 7-8. Daarna volgde een bizarre vierde sessie.

Smith brak Van Barneveld met een 108 finish, waarna 'Barney' een 12-darter teruggooide in de leg van Smith. Vervolgens was het 'Bullyboy' die een 12-darter wierp, gevolgd door opnieuw een 12-darter van Van Barneveld. De Nederlander hield daarna wel zijn eigen leg via een 71 finish en kwam bij het ingaan van de vierde pauze op gelijke hoogte: 10-10.

In de 22ste leg liet Smith zes kansen onbenut om 12-10 voor te komen, waarna Van Barneveld via tops op 11-11 kwam. De drie daaropvolgende legs gingen met de darts mee. Van Barneveld leek dat ook weer te doen in de 26ste leg, maar miste plots drie pijlen op dubbel 16. Smith was er als de kippen bij om te profiteren en wierp 51 uit voor 14-12. Dat bleek de definitieve knock-out te zijn. Met twee uitstekende legs besliste Smith daarna de partij met 16-12.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties