Van Barneveld trakteert zichzelf op overwinning; ruime zeges voor Littler en Dobey

Raymond van Barneveld heeft zichzelf een vervroegd verjaardagscadeau gegeven door zich te plaatsen voor de tweede ronde op de European Darts Grand Prix in Sindelfingen.

De Hagenaar probeerde een dag voor zijn 57ste verjaardag eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen op de European Tour te boeken. Dat lukte dankzij een 6-2 overwinning op Franz Roetzsch.

Van Barneveld wist in de derde leg op een break voorsprong te komen met een 136 finish, maar moest die break direct inleveren. Met een 15-darter en een 85 finish kwam Barney daarna alsnog op een 4-2 voorsprong, waarna hij het met een 18-darter en een 128 finish wist af te maken.

Luke Littler wist zich ook te kwalificeren voor de tweede ronde op de European Darts Grand Prix. 'The Nuke' kende weinig problemen met de Duitse qualifier Arno Merk en zegevierde met 6-0 dankzij een moyenne van 101 per beurt.

Het was voor Littler zijn eerste opwachting op de Euro Tour sinds zijn eindzege op de Belgian Darts Open in maart. De Engelsman wist zich niet te plaatsen voor de twee daaropvolgende Euro Tour-toernooien in München en Riesa.

Tevens slaagde Chris Dobey erin om de tweede ronde te bereiken op dit evenement. De 33-jarige Engelsman won met 6-1 van Ian White. Laatstgenoemde zou oorspronkelijk niet meedoen aan dit Euro Tour-toernooi, maar mocht invallen omdat Dimitri van den Bergh en Nathan Aspinall zich hadden afgemeld.