Van Barneveld zonder druk op International Darts Open: "Elke overwinning hier is puur bonus"

Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het International Darts Open. De 55-jarige Nederlander, die zich oorspronkelijk niet had geplaatst voor dit toernooi, maar dankzij enkele afmeldingen toch mocht meedoen, versloeg in de openingsronde in Riesa Stephen Burton met 6-3.

"Ik was heel tevreden dat ik alsnog mocht meedoen aan dit toernooi", opent Van Barneveld tegenover Online Darts. "Maandag lag ik op de bank toen ik plots een telefoontje kreeg van mijn coach dat ik toch mocht afreizen naar Riesa."

"Ik was op mijn hoede voor de wedstrijd tegen Stephen, in het verleden verloor ik immers al eens van hem. Maar elke overwinning hier is voor mij puur bonus."

Majors

Van Barneveld wil zich dit jaar plaatsen in de top 16 van de Pro Tour ranglijst. "Dan ben ik automatisch gekwalificeerd voor de World Matchplay en World Grand Prix. Ik droom ervan om terug te keren naar de Winter Gardens in Blackpool (locatie World Matchplay), het is mijn favoriete zaal en ook mijn vrouw komt er heel graag."

'Barney' wist zich dit jaar al voor zeven van de acht Euro Tours te plaatsen. "Ik werk bijzonder hard en het is leuk als dan ook de resultaten volgen. Vorig jaar wist ik me slechts voor drie Euro Tours te plaatsen, dat was toch een teleurstelling. Aan het oefenbord gaat het momenteel geweldig, alleen lukt het nog niet altijd om die topvorm ook op het podium te laten zien. Maar ik heb er vertrouwen in dat het nog wel komt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties