Van den Bergh bijzonder lovend over landgenoot Raman: 'Op training is hij zo goed als onverslaanbaar'

Brian Raman veroverde vorige week op Q-School een Tour Card voor de komende twee jaar. En daar is niet alleen hijzelf, maar ook landgenoot en goede vriend Dimitri Van den Bergh heel tevreden mee.

Raman kroonde zich op de tweede dag van de finalefase van de Europese Q-School tot dagwinnaar door in de finale de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen te verslaan. “Bij het gooien van de beslissende dubbel drong het nog niet direct tot mij door dat ik een Tour Card veroverd had. Pas enkele minuten later kwam het besef er en kwamen er ook tranen aan te pas. Dit is waarvoor ik heel mijn leven gewerkt heb, een droom is uitgekomen”, aldus de 25-jarige Belg tegenover regionale zender ATV.

Iemand die ook heel tevreden is dat Raman zijn Tour Card veroverd heeft is Dimitri Van den Bergh. The Dreammaker is niet alleen een landgenoot van Raman, maar ook een zeer goede vriend. “Brian is iemand die steeds zegt dat hij weinig talent heeft, maar hij is een ongelooflijk harde werker. Op training kan ik bijna nooit van hem winnen”, aldus Van den Bergh.

Van den Bergh als voorbeeld

“Ik heb altijd naar Dimitri opgekeken, hij is echt mijn voorbeeld”, aldus Raman. “We zijn ongeveer even oud en zijn bij wijze van spreken samen opgegroeid, al in de jeugdreeksen hebben we het zeer vaak tegen elkaar opgenomen. We hebben ook lange tijd samen getraind, tot Dimitri naar Engeland is verhuisd. Ik hoop de komende jaren in zijn voetsporen te kunnen treden.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties