Van den Bergh dankzij comeback verder op Poland Darts Masters: ''Ik geef nooit op en blijf altijd geloven in mezelf''

Dimitri Van den Bergh deed het uitstekend in de eerste ronde van de Poland Darts Masters in Warschau. 'The Dreammaker' versloeg Karel Sedlacek met 6-4 en mag het nu opnemen tegen thuisfavoriet Krzysztof Ratajski. Tegen Sedlacek wist 'The Dreammaker' zich terug te vechten van een ruime achterstand aan het begin van de wedstrijd.

Van den Bergh haalde meer dan 105 gemiddeld, zijn tegenstander bijna 100. "Dit is een belangrijke zege, want ik weet hoe goed Karel is. Hij haalde in het begin van de wedstrijd een enorm hoog niveau en daardoor kwam ik snel op een 3-0 achterstand. Ik gaf echter nooit op en bleef de hele tijd geloven in mezelf", zegt Van den Bergh.

"Daardoor kon ik de scheve situatie alsnog ombuigen. Deze zege geeft veel vertrouwen voor de rest van dit toernooi."

Geen schrik

Dit is de eerste editie van de Poland Darts Masters. "Ik zou dit toernooi graag op mijn naam schrijven en daar geloof ik ook in, ik heb geen schrik van de andere spelers hier. De geweldige sfeer in de zaal zorgt ervoor dat ik geniet tijdens de wedstrijd en dan ben ik altijd in staat tot sterke prestaties."

Waar kan ik de Poland Darts Masters live zien?

Het World Series-toernooi wordt uitgezonden door betaalzender Viaplay. Op vrijdag wordt van 18:55 uur tot 00:00 uur de eerste ronde gespeeld.

De rest van het toernooi vindt plaats op zaterdag van 18:55 tot 00:00. Dan staan eerst de kwartfinales op de planning, gevolgd door de halve finales en finale.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

De prijzenpot voor dit evenement bevat in totaal 60.000 pond. Echter telt het gewonnen prijzengeld niet mee voor de PDC Order of Merit of andere geldrankingen.

Alle deelnemers zijn verzekerd van 1250 pond aan prijzengeld. Dit bedrag kan uiteindelijk oplopen naar een som van 20.000 pond prijzengeld voor de winnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties