Van den Bergh gebruikt advies van Van Duijvenbode: ''Als ik last krijg van nervositeit, moet ik glimlachen''

Als nummer vijf in de Premier League Darts is Dimitri van den Bergh afgereisd naar Nottingham, waar donderdagavond de zevende speelweek wordt afgewerkt.

Vorige week kende Van den Bergh een off-day in Liverpool. Na een zwakke wedstrijd ging hij met 6-3 onderuit tegen Michael Smith. ''Het was één van mijn slechtste wedstrijden in de Premier League'', erkent de voormalig World Matchplay-kampioen tegenover de PDC.

"Ik had een slopende week achter de rug met de UK Open en de Premier League in Exeter, maar het enige wat ik kan doen is sterker terugkomen, want ik weet dat ik heel goed speel."

De Belg neemt het in Nottingham op tegen Nathan Aspinall, de nummer drie van de tussenstand. 'The Dreammaker' kan dus tegen een directe concurrent goede zaken doen voor de rangschikking.

"Ik ben een van die spelers die gelooft dat het gaat om hoe je terugkomt van tegenslagen. Wat je ook voorgeschoteld krijgt, je moet leren hoe je die uitdaging overwint en als je dat doet, weet je dat je een sterkere speler wordt.''

Zo heeft Van den Bergh ook advies overgenomen van collega-darter Dirk van Duijvenbode. "Er zijn nog steeds momenten waarop je weet dat je onder druk komt te staan, maar als ik nu nerveus word, glimlach ik gewoon. Dat heb ik geleerd van Dirk van Duijvenbode. Hij zei me: 'Ik heb me laten vertellen dat als je zenuwachtig bent, je moet glimlachen, dat haalt veel spanning van je lichaam af'. Dat is wat ik doe. Ik leer gewoon van andere mensen. Het gaat erom dat ik mijn best doe, meer kun je niet doen.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties