Van der Meer en Van den Boogaard laatste Nederlandse dagwinnaars op Europese Q-School

Op de slotdag van de eerste fase van de Europese Q-School hebben Michael Rasztovits, Andreas Toft Jorgensen, Vincent van der Meer en Patrick van den Boogaard een startplek voor de finalefase bemachtigd.

Van der Meer won in de finaleronde met 5-3 van landgenoot Perry Noordermeer, terwijl Van den Boogaard met 5-1 te sterk was voor Erik Tautfest. Rasztovits en Jorgensen zegevierden tegen respectievelijk Radek Szaganski en Johan Engstrom.

Tijdens de finalefase van de Q-School worden de PDC Tour Cards pas daadwerkelijk verdeeld. Deze fase staat van 12 tot en met 15 januari op het programma.

In het Duitse Niedernhausen zijn tijdens deze vier dagen in totaal vijftien Tour Cards te verdelen. De vier dagwinnaars krijgen een Tour Card. Daarnaast wordt er ook een ranking opgesteld op basis van punten die gepakt kunnen worden met het boeken van overwinningen. Via die ranglijst krijgen nog elf spelers een PDC Tour Card voor 2022 en 2023.

Laatste 16

Radek Szaganski 5-4 Danny van Trijp

Michael Rasztovits 5-2 Pero Ljubic

Johan Engstrom 5-4 Niels Heinsoe

Andreas Toft Jorgensen 5-4 Thomas Klausmayer

Perry Noordermeer 5-3 Tom Heldt

Vincent van der Meer 5-2 Alexander Merkx

Erik Tautfest 5-2 Mario Schulze

Patrick van den Boogaard 5-3 Roxy-James Rodriguez

Finaleronde

Michael Rasztovits 5-4 Radek Szaganski

Andreas Toft Jorgensen 5-2 Johan Engstrom

Vincent van der Meer 5-3 Perry Noordermeer

Patrick van den Boogaard 5-1 Erik Tautfest

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties