Van der Voort dankt WK-succes aan zijn vrouw: 'Ze zei dat ik spijt zou krijgen als ik ging stoppen'

Het tij kan verkeren voor Vincent van der Voort. Een jaar geleden dacht de 42-jarige darter uit Purmerend aan stoppen. De nederlaag tegen Max Hopp in de eerste ronde van het WK Darts 2017 liet zijn sporen na.

Na afloop twijfelde 'Fast Vinnie' openlijk of hij nog eens zou terugkeren in het Alexandra Palace op het grootste dartsspektakel van het jaar. Steeds maar weer speelden die rugproblemen op, Van der Voort werd er moedeloos van. De Noord-Hollander had min of meer het bijltje erbij neer gegooid.

Maar toch, gesteund door het thuisfront, besloot 'The Dutch Destroyer' zijn dartscarrière een laatste kans te geven. ''Ik was klaar om op te geven, maar mijn vrouw vertelde mij dat ik het nog één keer moest proberen. Anders zou ik er over twee of drie jaar spijt van krijgen'', vertelde Van der Voort in gesprek met de PDC .

''Ik heb toen gezegd dat ik het nog twee jaar de kans zou geven. Ik zou er alles aan doen en als het dan niet lukt, dan stop ik. Ik ben veel gaan trainen, soms vier of vijf uur per dag in de sportschool gezeten en mezelf meer gaan toewijden aan mijn carrière, enkel om beter te spelen.''

Twaalf maanden later ziet de wereld er een heel stuk anders uit voor Van der Voort. De voormalig UK Open-finalist is zeker nog niet op het niveau waar hij wil staan, maar de klinkende 3-0 overwinning op Dave Chisnall in de eerste ronde van het PDC World Darts Championship 2018 is een prachtig begin.

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties