Van der Voort voelde zich niet comfortabel in zijn eerste partij op WK Darts: 'Kop vol met snot'

Vincent van der Voort begon het WK Darts maandagavond met een 3-0 overwinning op het 17-jarige talent Keane Barry. Toch ging niet alles van een leien dakje bij de Noord-Hollander.

''Ik voelde mij helemaal niet comfortabel'', gaf Van der Voort na zijn gewonnen partij aan. De voormalig UK Open-finalist vertelde in gesprek met de pers dat 'zijn kop vol met snot zat'.

''Maar op de belangrijke momenten gaf Barry niet thuis. Gelukkig wist ik de goede scores op de juiste momenten te raken. Keane is een geweldige jonge speler met veel talent, de manier waarop hij de triple 20 raakt is beangstigend.

Van der Voort merkte ook dat hij een aantal keer op de rem moest trappen. De Purmerender kan zelf rap gooien, maar zijn Ierse tegenstander was nog een stuk sneller dan hem. ''Op een gegeven moest ik even vertragen. Het tempo ging mij even te snel.''

Donderdagavond speelt Fast Vinnie in de tweede ronde tegen wereldtopper Dave Chisnall. ''Een geweldige speler'', beaamde Van der Voort. ''Hij staat in de top-10 van de wereldranglijst, maar ik ga alles geven om van hem te winnen.''

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties