Van der Voort ziet WK-droom uiteenspatten tegen Gurney

Vincent van der Voort is bij de laatste zestien van het WK Darts gestrand tegen Daryl Gurney. De nummer elf van de plaatsingslijst was in een rommelige wedstrijd met 4-2 in sets te sterk voor de 45-jarige Nederlander.

De darter uit Purmerend liep al meteen achter de feiten aan door zijn eerste leg af te geven na twee gemiste dubbels. Gurney deelde in die leg meteen een tik uit door 125 wel te finishen. Vervolgens miste Van der Voort twee pijlen om direct terug te breaken, waarna Superchin de voorsprong verdubbelde via dubbel 10. De set ging daarna met 3-1 naar Gurney.

In de tweede set liet de Noord-Hollander meteen twee breakkansen onbenut, maar in de derde leg kwam de break alsnog via een 111 finish. Gurney brak direct terug, maar via dubbel 10 pakte Van der Voort een leg later alsnog de tweede set.

Die opleving bleek van korte duur, want de voormalig UK Open-finalist keek in de derde set al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Van der Voort pakte daarna wel de derde leg met een 13-darter en maakte even aanspraak op een rebreak, maar de set ging toch gemakkelijk met 3-1 naar zijn Noord-Ierse tegenstander.

Gurney begon vervolgens met een 13-darter aan zijn eigen vierde set en trok de set in de vierde leg met een 120 check-out naar zich toe.

Van der Voort richtte zich op in de vijfde set door deze set met 3-0 te winnen dankzij twee 13-darters. Gurney mocht echter de zesde set beginnen en pakte de winst door deze set met 3-2 te winnen.

Woensdagavond strijdt Dirk van Duijvenbode tegen Glen Durrant voor een plek in de kwartfinales van het WK Darts. Michael van Gerwen staat al bij de laatste acht na zijn thriller tegen Joe Cullen.

Speelschema PDC WK Darts 2021

Woensdag 30 december

Middagsessie

Vincent van der Voort (94.81) 2-4 (93.65) Daryl Gurney (1-3, 3-2, 1-3, 1-3, 3-0, 2-3)