Van Dongen beleefde moeilijke eerste maanden op Pro Tour: 'Maar heb me mentaal snel herpakt'

Jules van Dongen veroverde begin dit jaar voor het eerst in zijn carrière een PDC Tour Card. Na ongeveer een half jaar op de Pro Tour maakt de Nederlandse Amerikaan een eerste balans op.

Van Dongen maakt deze maand op de Czech Darts Open zijn debuut op de European Tour. In zijn openingswedstrijd versloeg hij Brett Claydon, maar nadien moest The Dutch Dragon het onderspit delven tegen voormalig wereldkampioen Rob Cross. "Het was écht een geweldige ervaring, zeker omdat ik meteen een wedstrijd wist te winnen. De sfeer was bovendien fantastisch, ik wist niet dat darts zo populair is in Tsjechië", aldus Van Dongen tegenover Tungsten Tales.

"Ik neem veel positieve dingen mee uit dat weekend", vervolgt Van Dongen. "Op de Pro Tour heb ik al veel verloren dit jaar, daarom vroeg ik me soms wel eens af wat ik er liep te doen. Mentaal zijn die eerste maanden best moeilijk geweest, zeker omdat je telkens ver van huis bent. Als het dan niet loopt voel je je snel eenzaam."

Snel herpakt

Toch heeft de 31-jarige darter zich snel herpakt. "Ik probeer zo weinig mogelijk aan de wereldranglijst te denken. Mijn doel is vooral om progressie te maken in mijn spel en vrijuit te kunnen spelen. Mentaal ben ik nu in een veel betere staat, ook al verlies ik nog veel", besluit Van Dongen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties