Van Dongen denkt nog niet aan terugkeer naar Nederland: "Mijn hele sociale leven speelt zich af in de USA"

Jules van Dongen werd geboren in Nederland, maar woont al geruime tijd in Parkville, USA. De 33-jarige darter overweegt nog niet direct om terug te keren naar Europa.

Van Dongen moet steeds een grote afstand afleggen om zich te verplaatsen naar de PDC-toernooien, die quasi allemaal in Europa plaatsvinden. "Toch overweeg ik momenteel zeker niet om terug naar Europa te verhuizen", zegt Van Dongen.

"Stel dat ik nu zou verhuizen en eind dit jaar verlies ik mijn Tour Card, wat doe je dan? Ik heb een mooi huis in de USA, mijn kinderen gaan er naar school en mijn hele sociale leven speelt zich daar af. Momenteel is dat dan ook een té grote stap."

Toch sluit Van Dongen een verhuis in de toekomst niet helemaal uit. "Als ik de top-50 op de wereldranglijst zou halen en ik sta echt goed te gooien, dan misschien wel."

Players Championship

Het zou Van Dongen wel helpen moesten er drie of vier Players Championships na elkaar plaatsvinden, nu zijn er dat meestal slechts twee. "Vanuit mijn perspectief zou dat inderdaad veel beter zijn. Maar ik denk dat iedereen dat wel wil. Het zou ook minder druk leggen op de spelers, als je nu één dag niet presteert staat er direct veel druk op die tweede dag."

"Ik ben al regelmatig met lege handen moeten terugkeren naar de USA", vervolgt 'The Dutch Dragon'. "Als je dan ook nog de kosten voor vervoer en verblijf in rekening brengt, dan hoef ik je niet uit te leggen dat ik er zelfs geld aan toesteek."

Lees meer over:
PDC Jules van Dongen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties