Van Dongen zet goede vorm voort en bereikt tweede ronde in Jena; Van de Griendt wint bij Euro Tour-debuut

Jules van Dongen en Roy van de Griendt hebben zich bij de laatste 32 geschaard op de German Darts Open in Jena. Van Dongen, een Nederlander die tegenwoordig woonachtig is in de Verenigde Staten, liet wederom een goed optreden noteren.

Van Dongen is sterk uit de zomerstop gekomen en mag inmiddels dromen van plaatsing voor het WK Darts. In jacht op WK-kwalificatie boekte 'The Dutch Dragon' vrijdagmiddag een belangrijke overwinning op Connor Scutt.

Via onder meer een 104 finish en een 13-darter wist Van Dongen 3-1 voor te komen, maar Scutt kwam dankzij 76 en 64 finishes terug tot 3-3. Van Dongen sloeg terug met een 12-darter en haalde daarna via tops en een 68 finish de overwinning binnen. Van Dongen neemt het zaterdag in de tweede ronde op tegen Josh Rock.

Van de Griendt luisterde zijn Euro Tour-debuut op met een overwinning op Danny Tessmann. In een matige partij, waarin beide spelers onder de tachtig gemiddeld gooiden, trok Van de Griendt met 6-3 aan het langste eind. De beloning voor Van de Griendt is een clash met Dirk van Duijvenbode in de tweede ronde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen