Van Duijvenbode baalt ondanks zege en hoog gemiddelde: 'Voelde me niet echt lekker op het podium'

Dirk van Duijvenbode is uitstekend begonnen aan het European Championship. Aubergenius versloeg in de eerste ronde Madars Razma met 6-3.

Ondanks de zege en een mooi gemiddelde van 102.58 was Van Duijvenbode niet helemaal tevreden. "Het voelde niet echt lekker op het podium. Ik was ook een beetje zenuwachtig en gooide mijn eerste pijl naar mijn gevoel vaak in de vijf. In het midden van de wedstrijd heb ik het ook zelf laten liggen om nog makkelijker te winnen. Eigenlijk had het gewoon 6-0 of 6-1 moeten zijn", zegt Van Duijvenbode tegenover TOTO Dart Kings.

Openingswedstrijd

Van Duijvenbode mocht meteen in de openingswedstrijd aan de bak. "Normaal gezien heb ik dat wel graag, dan weet je tenminste exact om hoe laat je moet spelen. Maar om één of andere reden was ik er toch niet volledig klaar voor. Dat moet dus beter, maar de overwinning was vanavond het belangrijkste."

De 30-jarige Nederlander neemt het zaterdagnamiddag in de tweede ronde op tegen James Wade.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties