Van Duijvenbode ervaart toegenomen bekendheid: 'Moest onlangs zelfs een zak kip signeren'

Voor Dirk van Duijvenbode is er het voorbije jaar heel wat veranderd. De Nederlander is door zijn uitstekende prestaties en vaak legendarische interviews plotsklaps een bekende Nederlander geworden.

"De eerste weken na het WK was het bijzonder druk met heel veel media-aandacht. Dat is nu wat minder geworden maar op straat word ik wel regelmatig aangesproken, zo vroeg iemand me onlangs op de markt om mijn handtekening op een zak kip te zetten", aldus Van Duijvenbode bij De Telegraaf.

De 28-jarige Nederlander combineert nog steeds werk en darts. "Ik werk al bijna de helft van mijn leven in een auberginekwekerij, dat geef je natuurlijk niet zomaar op. Bovendien zie ik er weinig meerwaarde in om prof te worden, zeker nu er door de pandemie minder toernooien zijn."

Doel: top-16

Van Duijvenbode wil zich dit jaar verder opwerken op de wereldranglijst. "Mijn doel is vooral om me te plaatsen voor alle grote toernooien. Daarnaast wil ik ook meer een gevestigde naam worden op de vloertoernooien en dan hopelijk tegen het einde van het jaar opklimmen naar de top-16 van de wereldranglijst."

Lees meer over:
PDC Dirk van Duijvenbode

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties