Van Duijvenbode grijpt na thriller tegen Price naast eerste major-titel

Gerwyn Price heeft zondagavond voor de tweede keer in zijn carrière de World Series of Darts Finals gewonnen. De nummer één van de wereld rekende na een thriller af met Dirk van Duijvenbode en legde daarmee het Nederlandse publiek het zwijgen op.

En dus moet Van Duijvenbode nog wachten op zijn eerste televisietitel. In 2020 verloor 'Aubergenius' in zijn eerste televisiefinale van Price, terwijl eerder dit jaar Dimitri van den Bergh te sterk bleek in de eindstrijd van de Dutch Darts Masters in de Ziggo Dome.

Van Duijvenbode hield keurig zijn eerste twee eigen legs, maar miste dubbel 18 en dubbel 9 in de vijfde leg. Price stapte in en brak hem via dubbel 12. Die break werd echter ongedaan gemaakt in de achtste leg na een 13-darter van Van Duijvenbode. Price miste daarna kansen op een nieuwe break, en ging vervolgens ternauwernood via dubbel 6 met zijn derde pijl met een 5-5 tussenstand de pauze in.

In de derde sessie deed Van Duijvenbode hetzelfde als aan het uiterste begin van de partij, namelijk op sterke wijze zijn eigen legs houden. Met onder meer een 12-darter en een 112 finish werd het 8-7 voor de darter uit 's-Gravenzande.

Price leek even later een beslissing te forceren met een knappe 115 finish voor 8-9, maar Van Duijvenbode brak met een geweldige 11-darter direct terug. Even later werd het 10-10 en werd er een beslissende leg gespeeld. Juist de triples die Van Duijvenbode normaliter zo makkelijk weet te vinden, lieten hem nu in de steek. De Nederlander was niet binnen vijf beurten uit, terwijl Price met een 90 finish de titel wist te pakken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties