Van Duijvenbode knikkert idool Anderson uit UK Open na zenuwslopende partij | Dartsnieuws.com

Van Duijvenbode knikkert idool Anderson uit UK Open na zenuwslopende partij

Dirk van Duijvenbode is doorgedrongen tot de vijfde ronde op de UK Open. De Westlander won na een thriller met 10-9 van zijn darts-idool Gary Anderson.

Het was de derde TV-ontmoeting tussen de twee spelers in korte tijd. Op de World Grand Prix won Van Duijvenbode met 3-1 in sets, terwijl op het WK Darts de zege naar Anderson ging met 5-1 in sets.

Nu troffen ze elkaar in een leg-format. Het momentum golf op-en-neer. Van Duijvenbode kwam in de derde leg op een break voorsprong, terwijl Anderson in de zesde leg een break voorsprong wist te nemen na een 124 finish. Aubergenius brak in de negende leg terug met een 13-darter en wist met drie 13-darters op rij en een 12-darter een 7-5 voorsprong te pakken.

Anderson kwam echter weer langszij met een 96 finish en leek in een zeer nerveuze slotfase op de overwinning af te gaan. De Schot miste echter een matchdart op de bullseye, waarna de zege alsnog naar Van Duijvenbode ging.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties