Van Duijvenbode laat Van Gerwen ontsnappen in kwartfinale European Darts Open

Michael van Gerwen is ten koste van Dirk van Duijvenbode doordrongen tot de halve eindstrijd op de European Darts Open. Bij de laatste vier wacht een duel met Luke Humphries.

Van Duijvenbode kon zich geen betere start van het duel wensen en brak Van Gerwen tweemaal in de eerste drie legs. Mighty Mike pakte één break terug met een 14-darter in de vierde leg, maar Van Duijvenbode hield die andere break op zak door daarna tweemaal binnen vijf beurten uit te zijn.

Dat lukte echter niet in de voor hem belangrijke tiende leg. Van Duijvenbode liet liefst vijf matchdarts onbenut, waarna Van Gerwen via dubbel 10 een beslissende leg afdwong.

Van Gerwen miste op zijn beurt zes matchdarts in de laatste leg, waarna Van Duijvenbode nog eens twee kansen kreeg op een plek in de halve finales. Aubergenius kon tops echter niet raken met zijn twee kansen en zag Van Gerwen vervolgens via dubbel 1 met de winst aan de haal gaan.

In de halve eindstrijd speelt hij tegen Humphries, die een 6-3 overwinning op Nathan Aspinall boekte met een gemiddelde van 107.87 en een finishpercentage van 60 procent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties