Van Duijvenbode met hoogste gemiddelde ooit op Players Championship Finals naar kwartfinale, Van Gerwen verslaat Van den Bergh

Dirk van Duijvenbode en Michael van Gerwen hebben in navolging van Danny Noppert een plek bij de laatste acht bemachtigd op de Players Championship Finals.

Van Duijvenbode deed dat na een krankzinnige partij tegen Ryan Searle. 'Aubergenius' noteerde een gemiddelde van 112.05, het hoogste wedstrijdgemiddelde ooit op dit toernooi.

Met een gemiddelde van bijna 110 stond Van Duijvenbode na tien legs nog met 7-3 achter. Met onder meer een 11-darter en een 12-darter knokte hij zich echter weer terug naar 7-7. Vervolgens werden nog eens liefst vier legs achter elkaar binnen vier beurten uitgegooid. Twee 12-darters van Searle, en een 12-darter en 11-darter van de Nederlander. Dat bracht de stand op 9-9, waarna Van Duijvenbode de winst over de streep trok met een 14-darter in de leg van Searle.

Van Gerwen won zonder veel problemen van Dimitri van den Bergh. Wel liet Van Gerwen zijn Belgische tegenstander na een slordigheidje terugkeren in de wedstrijd. Bij een stand van 6-3 miste Van Gerwen vijf kansen op 7-3. Van den Bergh kwam terug tot 6-5, maar vervolgens ging de overwinning met 10-6 naar Van Gerwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties