Van Duijvenbode met machtige comeback naar laatste 16 op WK Darts

Dirk van Duijvenbode heeft zich als eerste darter geplaatst voor de achtste finales op het WK Darts. Aubergenius kwam 0-3 achter in sets tegen Ross Smith, maar na een heerlijke comeback stond er een 4-3 eindstand op het scorebord.

Na ruim drie sets bungelde het toernooi van Van Duijvenbode aan een heel dun lijntje. De Westlander miste in de eerste helft van de partij heel veel pijlen op de dubbels en zag daardoor de achterstand steeds verder oplopen. Smith won de eerste drie sets en had in de vierde set nog maar één leg nodig om de wedstrijd te winnen.

Die leg bleek het kantelpunt in de wedstrijd. Smith kreeg vanaf 66 een kans voor de winst, maar miste met zijn tweede pijl het grote vlak, waardoor hij geen matchdart kreeg. Van Duijvenbode wierp daarna 57 uit en trok daarmee de vierde set naar zich toe.

De voormalig World Grand Prix-finalist pakte vervolgens set vijf met 3-0, waardoor de achterstand verder was teruggebracht tot 3-2 in sets. Met twee 13-darters en een 15-darter ging vervolgens de zesde set met 3-1 naar de Nederlander ging, waardoor de stand weer gelijk was.

Het momentum lag echter volledig bij Van Duijvenbode. De nummer zeventien van de plaatsingslijst won de laatste set met 3-1, waardoor hij voor het tweede jaar op rij bij de laatste zestien staat op het WK Darts. In de volgende ronde wacht regerend wereldkampioen Gerwyn Price.