Van Duijvenbode met ruime zege naar finaledag in Leverkusen

Dirk van Duijvenbode heeft zich als eerste Nederlander bij de laatste zestien geschaard op de European Darts Open in Leverkusen. Hij boekte een ruime 6-1 zege op Maik Kuivenhoven, maar gemakkelijk ging het echter niet.

Van Duijvenbode miste veel dubbels (6/20) en noteerde een gemiddelde van slechts 88. Kuivenhoven kwam niet verder dan 83 gemiddeld en gooide slechts één van zijn acht pijlen op de dubbels raak.

Kuivenhoven kwam pas in de vierde leg op het scorebord, nadat Van Duijvenbode onder meer een 20- en 22-darter had gegooid. Daarna ging het niveau iets omhoog bij Van Duijvenbode, die de wedstrijd afsloot met twee 14-darters.

De tegenstander van Van Duijvenbode bij de laatste zestien wordt later op de middag bekend. Hij treft de winnaar uit het duel tussen Joe Cullen en Devon Petersen.

Brendan Dolan had weinig tijd nodig tegen Andrew Gilding om de derde ronde te halen. Dankzij een gemiddelde van bijna 105 werd het 6-0 voor de Noord-Ier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties