Van Duijvenbode ontsnapt na zieke thriller aan uitschakeling op het WK Darts

Het moest werkelijk vanuit de tenen komen, maar na een bloedstollende ontknoping heeft Dirk van Duijvenbode zich geplaatst voor de derde ronde op het WK Darts.

De Westlander overleefde in zijn partij tegen Karel Sedlacek een matchdart, miste de dubbel 12 voor een negendarter en trok vervolgens na een verlenging aan het langste eind tegen de Tsjech.

Na één set leek niets erop dat Van Duijvenbode nog heel diep moest gaan om na de kerstonderbreking nog terug te mogen keren in Alexandra Palace. Met een gemiddelde van ruim 108 trok hij de eerste set met 3-1 naar zich toe.

Maar zijn niveau ging vervolgens vlot omlaag, met als gevolg dat Sedlacek de tweede en derde set naar zich toetrok. Zeker de derde set was een pijnlijke voor Van Duijvenbode, die twee setpijlen had gemist. Vervolgens trok 'Aubergenius' de stand in sets gelijk set vier met 3-1 te pakken.

Vervolgens kwam er een bloedstollende laatste set, waarin Sedlacek op een 2-1 voorsprong kwam en in de vierde leg één matchdart kreeg. Dat was nadat Van Duijvenbode zeven kansen op 2-2 had gemist. Maar tot zijn grote opluchting miste Sedlacek zijn matchdart op de bullseye ruim.

Via dubbel 4 dwong Van Duijvenbode een verlenging af en daarin nam de Nederlander meteen het voortouw met een 14-darter voor een break. Vervolgens maakte hij het gedecideerd af met een 15-darter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties