Van Duijvenbode verliest van Price en kan droomweek niet bekronen met World Grand Prix-titel

Het droomdebuut van Dirk van Duijvenbode is in de finale tot een einde gekomen. Gerwyn Price pakte de World Grand Prix-titel in Coventry na een 5-2 overwinning op The Titan.

Gerwyn Price was op meerdere factoren gebaseerd de absolute topfavoriet voor de titel in Coventry. De onderlinge balans tussen de twee finalisten loog er niet om (10-0 in het voordeel van Price) en ook het verschil op de wereldranglijst mocht er zijn (#3 en #73).

En die favorietenrol werd ook meteen waargemaakt door The Iceman, die de eerste set met 3-0 op zijn naam schreef. Van Duijvenbode moest in de achtervolging in zijn eigen leg en wist een 140-finish dankzij een misser op dubbel 16 niet weg te poetsen, waardoor Price de eerste break kon plaatsen in de wedstrijd en met een 1-0 voorsprong de pauze in ging.

Van Duijvenbode miste in de tweede set voor het eerst in de wedstrijd een handje dubbels om te openen. Dit kwam de geboren Katwijker duur te staan, want na een misser op de bull vanaf 126, kon Price toeslaan vanaf 77. Price kwam op een 2-1 voorsprong in de tweede set, maar mocht die break meteen weer inleveren doordat Van Duijvenbode met een 12-darter knap terugbrak. De Nederlander stond klaar op 92 om de setwinst te pakken, maar de beurt was aan Price, die een knappe 87-finish op de bull wist te gooien om op een 2-0 voorsprong te komen.

The Titan mocht na twee handjes gemiste dubbels om te openen de eerste leg stelen van The Iceman, om na het verzilveren van de break op een 2-0 voorsprong te komen in de set. Van Duijvenbode maakte het zichzelf niet onnodig moeilijk en won de set, die Price begonnen was met 3-1.

In de vierde set mocht de Aubergenius - de mogelijke nieuwe bijnaam van Van Duijvenbode - weer achter Price aanhobbelen. Van Duijvenbode werd wat slordiger in het spel en zag de set met 3-0 naar de nummer 3 van de wereld gaan.

Het werd alsmaar moeilijker en moeilijker voor de debutant op dit toernooi om nog iets van de finale te kunnen maken. De focus leek verdwenen bij Van Duijvenbode, al kon hij door geklungel van Price met een knappe 135-finish op de bull voorkomen dat Price al heel vlug op een 4-1 voorsprong kwam. In een set die eigenlijk al verloren leek, moest een vijfde leg beslissing brengen. Van Duijvenbode kreeg een kans op tops vanaf 114 om vanuit het niets toch de set te winnen, maar liet deze onbenut. Price faalde niet en ging met een 4-1 voorsprong de pauze in.

Op het moment dat Van Duijvenbode met zijn rug tegen de muur stond, wist de nummer 73 van de wereld toch knap zijn eigen set te houden. Hij bracht de stand terug tot 4-2 en mocht blijven dromen van een megastunt in Coventry.

Het spel van The Titan werd in ieder geval stukken beter en in de set die Price was begonnen kwam hij op een 2-0 voorsprong. De fase waarin Van Duijvenbode door kon drukken en wellicht een comeback kon inzetten, zakte het niveau van de geboren Katwijker weer. Price kwam terug tot 2-2 in de set en mocht beginnen aan de beslissende vijfde leg, die de Welshman de overwinning kon brengen. Van Duijvenbode zette goede druk op de leg van Price, maar The Iceman pakte de titel met een 102-finish en zijn eerste matchdart. Het droomdebuut van Van Duijvenbode strandde in de finale.

Maandag 12 oktober

Finale 

Dirk Van Duijvenbode (87.07) 2 - 5 (88.19) Gerwyn Price (0-3, 2-3, 3-1, 0-3, 2-3, 3-2, 2-3)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties