Van Duijvenbode voelt zich bevrijd na eerste PDC-titel: 'Een grote last in van mijn schouders gevallen'

Dirk van Duijvenbode won afgelopen maandag in het Duitse Niederhausen zijn eerste PDC-rankingtoernooi. Inmiddels is 'Aubergenius' opnieuw in Nederland en blikt hij tevreden terug op de voorbije Super Series.

Van Duijvenbode won zijn eerste rankingtitel door in de finale zijn landgenoot Martijn Kleermaker te verslaan. "Ik was best zenuwachtig. Er rust op zo'n moment toch wel een extra druk op je schouders. Ik was blij dat ik tegen iemand speelde die ook nog geen PDC-toernooi had gewonnen. Je ervaart allebei toch meer druk", aldus Van Duijvenbode bij AD.nl.

De 28-jarige Nederlander probeert deze titel te kaderen. "Het is niet het mooiste moment uit mijn carrière, maar zeker wel een heel mooi moment. Het is alleen niet te vergelijken met bijvoorbeeld een kwartfinale op een WK of een eindstrijd in een major. Daar zijn de belangen veel groter. Deze overwinning is wel ook belangrijk voor mijn ranking.”

Stevig in top-32 van de wereldranglijst

Door deze zege staat Van Duijvenbode nu stevig in de top-32 van de wereldranglijst. "Veel mensen zeggen altijd dat ergens komen makkelijker is dan er blijven, maar iets bereiken kan ook een drempel zijn. Het halen van bepaalde resultaten is voor mij een bevrijding geweest, daarmee viel er een last van mijn schouders. Je stelt hoofddoelen en ook iets meer realistische doelen. Zo wil ik aan het einde van het jaar minimaal tot de top 20 behoren, maar is het echte hoofddoel top 16.”

Naast het darten blijft Van Duijvenbode ook nog gewoon werken bij een auberginekwekerij, al heeft hij de trainingsarbeid wel wat opgevoerd. "Ik heb meer de bevestiging gekregen dat meer trainen ook z'n vruchten afwerpt. Daarin helpt succes zeker mee. Als je niet presteert, denk je toch sneller dat meer uren gooien geen zin heeft.”

World Matchplay

Het volgende grote doel van de Nederlander is de World Matchplay, al zal de loting dan ook wat moeten meezitten. "Je krijgt in mijn geval direct te maken met een speler uit de top 16. Dat kan de nummer 1 zijn, maar ook de nummer 16. Dat is nogal een verschil. Natuurlijk moet je van iedereen winnen, al speelt het altijd mee of je een wereldtopper wel of niet vroeg treft. Zelf zet ik in elk geval nog steeds stappen in de juiste richting. Er liggen nu kansen en die moet je pakken.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties