Van Gerwen beticht Price van leugens: 'De cijfers zeggen dat ik gelijk heb'

Volgens Michael van Gerwen bestaat er geen twijfel over dat hij de beste darter ter wereld is wanneer hij zijn beste spel laat zien. Onlangs deed Gerwyn Price de uitspraak dat geen enkele speler kan tippen aan zijn A-game.

De Welshman blaakt vol zelfvertrouwen na het winnen van de Grand Slam of Darts afgelopen week. ''Als ik mijn topvorm laat zien, dan heeft Michael geen kans tegen mij. Wellicht denkt hij daar andersom ook zo over'', zei Price.

Dat laatste is zeker het geval, zo verzekerde Van Gerwen in gesprek met Metro. ''Natuurlijk zegt Price dit, dat moet hij ook zeggen. Als hij denkt dat het waar is, is dat voor hemzelf een goed teken. Echter weet Gerwyn zelf ook wel dat het een leugen is. Hij heeft al vaak met zijn topvorm tegen mij gespeeld. Dat weet iedereen en de statistieken spreken voor zich. Als ik mijn beste spel laat zien, dan kan niemand mij verslaan en dat weet iedereen. Alleen zal niemand dat toegeven en dat begrijp ik ook. Maar geen zorgen, dan zeg ik dat wel.''

Of het zou kunnen dat Price zijn uitspraken heeft gedaan om zichzelf wat extra zelfvertrouwen te geven? ''Maar feitelijk klopt het niet, de cijfers zeggen dat ik gelijk heb'', vervolgde Van Gerwen.

''Hij loopt pas een aantal jaren rond, ik al iets langer dus ik weet waar ik over praat. Natuurlijk moeten ze in hun eigen kansen geloven, maar het is allemaal een sprookje voor hen'', aldus de drievoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties