Van Gerwen blikt vooruit op kraker tegen Van Barneveld: 'Als ik mijn topniveau haal, kan Raymond mij niet verslaan'

Michael van Gerwen had vrijdagavond niet zijn beste spel nodig om af te rekenen met Kevin Doets (6-3) in de eerste ronde van de Players Championship Finals.

Van Gerwen, de titelverdediger in Minehead, kwam met finishes vanaf 129 en 92 op een 2-0 voorsprong en liep met een 82 check-out uit naar 5-1. Doets haalde nog iets van de achterstand af, alvorens Van Gerwen het duel besliste met een 113 finish.

''Scorend was het niet zoals het zou moeten zijn. De omstandigheden waren niet ideaal (het was behoorlijk koud in de zaal, red.), maar daar moet je mee omgaan. Maar uiteindelijk heb ik gewonnen en dan mag je niet klagen'', zei de Nederlander tegen Online Darts na afloop van zijn partij.

De nummer drie van de wereld speelt zaterdagmiddag in de tweede ronde tegen landgenoot Raymond van Barneveld. Het wordt de eerste clash tussen de twee Nederlandse dartsgiganten sinds Barney begin dit seizoen zijn comeback maakte op het PDC-circuit.

''Tegen Raymond moet ik gewoon goed spelen. Hij is een fantastische speler, dus ik moet ervoor zorgen dat de druk er vol op staat bij hem. Als ik mijn topniveau haal, kan hij mij niet verslaan.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties