Van Gerwen gaat weer met Winmau-pijlen gooien: 'Zijn nu druk bezig met ontwerpen nieuwe pijl'

Michael van Gerwen raakte na het afgelopen WK Darts zijn nummer-één-positie op de wereldranglijst kwijt aan Gerwyn Price.

De Welshman pakte zijn eerste wereldtitel en loste Van Gerwen na een periode van zeven jaar af als beste darter ter wereld. Van Gerwen werd tijdens het WK Darts in de kwartfinales uitgeschakeld door Dave Chisnall, die voor een schok zorgde door met 5-0 te winnen van de 31-jarige Brabander.

Van Gerwen blikte in gesprek met de PDC terug op die nederlaag en zijn deelname aan het wereldkampioenschap. ''Mijn vorm was de afgelopen maanden aan het stijgen. Ik dacht dat ik bezig was aan een goed toernooi, maar Dave Chisnall speelde vervolgens de wedstrijd van zijn leven. Maar dat geldt ook voor andere spelers die ik tegenkwam, zoals Joe Cullen en mijn tegenstanders in de eerste en tweede ronde. Zij hebben allemaal heel goed tegen mij gespeeld.''

''Zulke dingen gebeuren in elke tak van sport en daar moet je mee leren omgaan. Je moet hard werken om je doelstellingen te halen. Dat is ook wat je nodig hebt en dat zal ik altijd blijven doen.''

Twee jaar geleden werd Van Gerwen voor het laatst wereldkampioen en dat resultaat moest hij tijdens het afgelopen wereldkampioenschap verdedigen. De kwartfinaleplaats leverde slechts £50.000 op, een tiende van het bedrag (£500.000) dat hij met zijn laatste wereldtitel verdiende. Mighty Mike ging dus £450.000 achteruit op de wereldranglijst, waardoor Price nu een flinke voorsprong van bijna drie ton te pakken heeft.

''Het is jammer dat ik niet meer de nummer één van de wereld ben, maar als iemand het verdiende om het te worden, dan was het Gerwyn Price wel. Ik ga proberen om deze positie zo snel mogelijk terug te veroveren en dat gaat zeker lukken. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat je de juiste focus en mindset hebt. Misschien helpt mij dit wel om de honger (naar succes, red.) terug te krijgen. Mensen vergeten soms dat ik al heel wat jaren onderdeel uitmaak van het circuit'', aldus de Vlijmenaar.

Toch weer terug naar pijlen van nieuwe leverancier

Van Gerwen maakte vorig jaar de overstap naar dartsfabrikant Winmau. Met de pijlen van zijn nieuwe sponsor won hij de UK Open, maar kende een teleurstellende zomer met onder meer een vroegtijdige exit op de World Matchplay en in de Premier League Darts.

In het najaar besloot Van Gerwen terug te keren naar de pijlen waarmee hij zijn grote succes behaalde. Zijn vorm verbeterde en Mighty Mike won op de Players Championship Finals zijn tweede major van het seizoen. Ondanks deze progressie is Van Gerwen toch weer van plan weer terug te keren naar pijlen van fabrikant Winmau.

''Ik ben onlangs naar Winmau gegaan en ze zijn nu druk bezig om nieuwe pijlen voor mij te ontwerpen. Ik heb nog een paar keuzes te maken, maar de Masters (eind januari, red.) is een mooi toernooi om de nieuwe pijlen uit te proberen.''

Plaats reactie

666

0 reacties