Van Gerwen geniet van vakantie: 'Maar maak je geen zorgen, ik zal klaar zijn voor de World Matchplay'

Van 16 tot en met 24 juli vindt in de Winter Gardens in Blackpool de World Matchplay plaats. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Peter Wright, die in de finale Dimitri Van den Bergh met 18-9 versloeg.

Michael van Gerwen bereikte in 2014 voor het eerst de finale van dit prestigieus toernooi. Mighty Mike verloor toen met 18-9 van Phil Taylor. Een jaar later was het wel raak voor de Nederlander. In de finale was hij met 18-12 te sterk voor James Wade.

In 2016 won Van Gerwen opnieuw, ditmaal door zijn aartsrivaal Phil Taylor in de finale met 18-10 te vloeren. Het was meteen ook de voorlopig laatste World Matchplay-finale voor Van Gerwen.

Tweede majorzege dit jaar

Van Gerwen won vorige maand de Premier League, zijn eerste majorzege sinds de Players Championship Finals in 2020. Een tweede majorzege dit jaar moet volgen op de komende World Matchplay. "Even de batterijen opladen in het buitenland met mijn prachtige vrouw, maar maak je geen zorgen ik zal klaar zijn voor de World Matchplay," zo liet Van Gerwen weten via Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties