Van Gerwen gooit op Masters met nieuwe pijlen: 'Tijd om iets nieuw te proberen'

Michael van Gerwen gaat komend weekend op zoek naar zijn zesde Masters-titel. De 31-jarige Nederlander zal dat doen met nieuwe pijlen.

"Ik heb de voorbije weken niet stilgezeten, samen met Winmau hebben we nieuwe pijlen ontwikkeld voor mij. Ik heb enorm goede herinneringen aan mijn oude pijlen maar stilaan zijn ze versleten en is het tijd om iets anders te proberen. De Masters lijkt me daarvoor een geschikt toernooi", aldus Van Gerwen bij pdc.tv.

Ook vorig jaar probeerde de Nederlander het een tijdje met nieuwe darts maar uiteindelijk keerde hij toch terug naar zijn oude pijlen. "Het is uiterst belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij je materiaal, vorig jaar was dat niet het geval en daar neem ik de volle verantwoordelijkheid voor.

Nieuwe start

Van Gerwen kende een moeilijk 2020. "Maar dat is voorbij, ik wil dit jaar een nieuwe start nemen. Daarom is het belangrijk om er meteen te staan op de Masters. Ook al is het geen rankingtoernooi, het is wel de eerste grote afspraak van het nieuwe seizoen. Ik kijk er alleszins naar uit."

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen Masters

Plaats reactie

666

0 reacties