Van Gerwen haalt hard uit naar King: 'Zulke spelers zijn slecht voor het darten'

Michael van Gerwen heeft na zijn zege op Mervyn King tijdens de Players Championship Finals hard uitgehaald naar zijn Britse tegenstander.

''Mervyn wilde er geen wedstrijd van maken. Hij klaagde over alles. De wind, het bord, maar ik had daar ook last van'', stelde Van Gerwen na afloop in gesprek met ITV.

Daarnaast had King zichtbaar last van zijn rug, iets wat hem zaterdag tegen Rob Cross ook al dwars zat. Ook daar had Mighty Mike een duidelijke mening over. ''Als je zoveel problemen van je rug hebt, waarom zou je dan nog spelen?'', vroeg hij zichzelf af.

Het is niet de eerste keer dat de Vlijmenaar kritisch is op zijn Engelse collega. Eerder dit seizoen noemde hij King een schande voor het darten.

Volgens Van Gerwen deed King toen niet zijn best tijdens een ontmoeting op de Pro Tour. ”Mervyn probeerde het niet eens, een schande voor het darten. Zulke dingen mogen niet gebeuren in deze sport.''

”Ik geef altijd honderd procent. Zoiets kan mij nooit verweten worden. Als spelers mij willen verslaan, dan moeten ze tot het uiterste gaan. Voor de rest maakt het mij niet uit'', liet de nummer één van de wereld toen optekenen.

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen

Plaats reactie

666

0 reacties