Van Gerwen heeft er al uitstekend jaar opzitten: "Maar wil ook de Players Championship Finals en het WK winnen"

Michael van Gerwen heeft de eerste ronde op de Players Championship Finals makkelijk overleefd. Mighty Mike versloeg Ryan Meikle met 6-3.

Van Gerwen haalde bijna 103 gemiddeld. "Ik speelde goed en voelde me ook bijzonder comfortabel op het podium. Ryan is een goede speler en zo'n wedstrijd in de eerste ronde is nooit te onderschatten, zeker omdat het zo'n kort format is", zegt Van Gerwen.

Veel verrassingen

In de eerste ronde waren er dit toernooi al veel verrassingen, zo moesten onder meer Gerwyn Price, Nathan Aspinall en Damon Heta het onderspit delven. "Dat vind ik jammer, want ik ben iemand die graag tegen de wereldtoppers speelt. Maar zoals ik zei, in zo'n kort format heb je vaak verrassingen."

Van Gerwen kwam ook nog even terug op zijn uitschakeling in de Grand Slam of Darts, waar hij in de kwartfinales met 16-10 onderuit ging tegen Luke Humphries. "Ik voelde me niet goed tijdens die wedstrijd, maar dat gebeurt soms. Het heeft geen zin om daar lang bij te blijven stilstaan, met dit toernooi en het WK staan er dit jaar immers nog mooie toernooien op de kalender."

"Ik heb er al een geweldig jaar opzitten, met eindzeges in de Premier League, World Matchplay en World Grand Prix. Maar het kan nog beter, ik wil ook dit toernooi en het WK winnen", besluit Van Gerwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties