Van Gerwen komt worsteling te boven en wint World Grand Prix

Michael van Gerwen heeft voor de vierde keer in zijn carrière de World Grand Prix op zijn naam geschreven. De nummer één van de wereld was in een bizarre finale met 5-2 te sterk voor Peter Wright.

Drie van de eerste vijf sets werden beslist via een vijfde leg en deze werden alle drie gewonnen door Van Gerwen, die daarmee zijn Schotse tegenstander wist te knakken.

In de eerste set moest Wright meteen een tikje verwerken toen Van Gerwen zijn set afpakte met een 110 finish. De tweede set was misschien wel de slechtste set uit de loopbaan van 'Mighty Mike'. De 29-jarige Brabander kwam er niet aan te pas en 'Snakebite' pakte de tweede set met 3-0.

Ook set drie was niet goed namens de kant van Van Gerwen. Wonder boven wonder stond het 2-2 na vier legs, waarna de Nederlander opnieuw de beslissende vijfde leg naar zich toetrok. Hij moest de vierde set echter afstaan aan Wright, die een knappe 12-darter wierp om de Vlijmenaar te breken. Via dubbel 8 werd het vervolgens 2-2 in sets.

De vijfde set gaf uiteindelijk de doorslag in de partij. Wright miste één setpijl op dubbel 16, waarna Van Gerwen met een 101 check-out genadeloos toesloeg. Een sterke zesde set leverde hem een 4-2 voorsprong op, waarna de tweevoudig wereldkampioen de klus klaarde in set zeven met een 13-darter.

Klik hier voor meer informatie over de World Grand Prix.

Zaterdag 6 oktober
Finale (rond 21:00 uur)

Michael van Gerwen (88.85) 5-2 (91.61) Peter Wright
Best of 9 sets

Lees meer over:
PDC Peter Wright

Plaats reactie

666

0 reacties