Van Gerwen maakt het zichzelf onnodig moeilijk tegen Bunting op World Grand Prix

Michael van Gerwen heeft met een zwaarbevochten zege op Stephen Bunting de laatste acht gehaald op de World Grand Prix. Vrijdagavond wacht Chris Dobey in de kwartfinales, nadat 'Hollywood' eerder Adrian Lewis uitschakelde.

Van Gerwen verloor onnodig de eerste set, nadat hij vier setpijlen verkwanselde. Met een 48 finish ging de eerste set met 3-2 naar Bunting. De Nederlander wist daarna echter een niveautje op te schakelen en won de tweede én derde set met 3-0.

Echter verzuimde 'Mighty Mike' het af te maken in de vierde set. Eerst miste Van Gerwen twee kansen op 2-0 en daarna liet hij ook drie kansen op 2-1 onbenut. De vierde set ging vervolgens met 3-2 naar Bunting, die een 15-darter gooide in de vijfde leg.

In de beslissende set kwam Van Gerwen al vlot op een 2-0 voorsprong na een 14-darter en een 17-darter. Bunting maakte 1-2 met een 90 finish op de bullseye, maar daarna maakte Van Gerwen het alsnog af met een 65 finish.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties