Van Gerwen met 108 gemiddeld na spektakelstuk langs aanstormend talent Rock

Michael van Gerwen heeft na een fantastische kraker tegen Josh Rock de kwartfinales van de Grand Slam of Darts bereikt. Hij kreeg 'Rocky', die ook nog een negendarter gooide, na een prachtig gevecht met 10-8 op te knieën.

Van Gerwen gooide een groot gedeelte van de wedstrijd een gemiddelde van boven de 110, en kwam uiteindelijk uit op 107.71. Dat was nodig ook, want Rock toonde geen angst voor 'Mighty Mike' en wierp op zijn beurt een moyenne van 103.93.

De wedstrijd was vanaf het begin genieten. Van Gerwen opende met een 12-darter, waarna Rock terugsloeg met een 9-darter in de leg van Van Gerwen.

Vervolgens kwam er een fase waarin beide spelers ijzersterk waren in hun eigen legs. Even gloorde er een klein kansje voor Rock in de tiende leg, maar Van Gerwen hield zichzelf uit de problemen met een 110 finish en maakte daarmee 5-5.

Beide spelers kwamen daarna uit de pauze met een 11-darter in hun eigen legs, waardoor het 6-6 werd. Rock kwam daarna ternauwernood op 7-6 met een 91 check-out, maar werd vervolgens in de vijftiende leg wel gebroken na een geweldige 142 finish van de Nederlander.

Van Gerwen raakte daarna de dubbel 4 voor 9-7, en had nog maar één leg nodig voor de winst. Rock sloot aan tot 9-8, waarna Van Gerwen de klus klaarde met een 16-darter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties