Van Gerwen met moeite langs Chisnall in pittige openingspartij op UK Open; Van Barneveld, Klaasen en Wattimena exit

Michael van Gerwen heeft zich bij de laatste 32 geschaard op de UK Open. Van Gerwen won in zijn openingspartij met 10-8 van Dave Chisnall.

Door de open loting had Van Gerwen bij de loting voor de laatste 64 meteen een pittige tegenstander. Toch leek 'Mighty Mike' het met een 9-5 voorsprong vlotjes af te maken. De Engelsman kwam echter terug tot 9-8, en mocht de achttiende leg beginnen. Van Gerwen voorkwam echter een beslissende leg met een mooie 11-darter.

Op baan 2 kon Raymond van Barneveld een goede start tegen Rob Cross niet bekronen met de winst. Van Barneveld kwam 5-3 voor, maar Cross gooide daarna een serie sterke finishes om af te rekenen met de Hagenaar.

De Engelsman wierp 148 en 97 uit om 5-5 te maken. Daarna was het Van Barneveld die 96 en 92 wist te finishen om nog 7-6 voor te komen, maar Cross toonde daarna zijn klasse met onder meer een 94 finish, 89 finish en een 13-darter voor de zege.

Jelle Klaasen en Jermaine Wattimena werden ook uitgeschakeld. Zij gingen fors onderuit tegen respectievelijk Luke Woodhouse (10-2) en William O'Connor (10-1). Mervyn King, Martin Schindler, Richie Burnett en Andrew Gilding wonnen ook hun partij in de vierde ronde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties